dilluns, 26 d’octubre del 2009

Qui ets tu?



PRESUMIDA SILENCIOSA


L’Ana és una noia de disset anys que des de la seva infància, viu amb els seus pares i la seva germana petita a Sant Adrià del Besos, un poble enganxat a la ciutat de Barcelona.

És baixa, prima i de constitució petita. Mai descuida la seva imatge, cada matí dedica temps al seu cabell llarg, negre i ondulat, per així poder lluir una melena perfecta. Tot això, sense oblidar el seu cutis, que amb una fina capa de maquillatge fa més dolça la seva cara. Sap vestir i vesteix al moda, amb un estil senzill però “resulton” que fa conjunt amb la seva manera lenta i pausada de caminar.

Tímida, silenciosa i d’aparença reservada serien els tres adjectius que a simple vista la poden caracteritzar, però quan tractes amb ella un d’aquest no s’escau amb la realitat, descobreixes que no té problemes per comunicar-se, així doncs que descartem l’adjectiu tímid.

A mesura que han anat passant els dies també he pogut veure que és una persona conformista (conscient d’aquesta postura, que a vegades li acaba portant problemes) i que abandona ràpid ( posició que també li causa problemes), però el més important de tot es que es conscient d’aquestes actituds.

I així diria que és ella, una noia que desapercebuda i com una formiga sense fer soroll, ha anat entrant en el meu cercle d’amitats a la universitat!

Eugenia Balcells: Freqüències




El passat dijous 19 de novembre durant la setmana d'activitats varem visitar com activitat de l'assignatura de llenguatge visual i plàstic, l'exposició fotogràfica d'Eugènia Balcells "Freqüències" al Centre d'Arts Santa Mònica.

Em costa expressar amb paraules el que va significar per mi aquell dia i tots els aprenentatges que estic reben des de l'universitat, quina gran oportunitat i que afortunada de poder veure una altre manera de fer, de pensar, de raonar, una altre manera de sentir-me, poder diria marejada de tants de coneixements.....la veritat es que de moment no vull ordenar totes aquestes sensacions i prefereixo que el temps o jo mateixa els vagui posant on són.

Ara mateix no ho se si tot el que he estat escrivint té gaire sentit però, quan he pensat amb l'exposició m'he deixat anar tal i com vaig fer aquell dia, he pensat i he dit el que he volgut, ha estat un moment lliure i per mi!




dimarts, 20 d’octubre del 2009

Llengua i Llenguatge

La tutora ens va fer llegir un petit text d'un llibre anomenat "Lingüística" de Jesús Tusón (1984) i que diguéssim que entenem nosaltres segons la lectura que es llengua i que es llenguatge.

I les meves definicions varen ser aquestes:

Què es llengua?
Sistema de senyals i combinacions que fan que els humans ens puguem comunicar i expressar. Amb els anys aquest sistema s'ha anat enriquint i ensenyant generació en generació. Les llengües naturals, a diferència de les artificials o llenguatges formals, presenten sovint ambigüitats, ja que reflecteixen la manera de veure el mon d'un grup de parlants. No és universal cada comunitat té el seu codi.

Què es llenguatge?
És el que ens diferència dels altres essers, nosaltres tenim una facultat universal humana que només poséssim els humans. Gràcies al llenguatge podem fer referència a aspectes abstractes com l'amor, l'angoixa, nostàlgia,coses passades o futures. El llenguatge permet a el món ordenar, classificar, agrupar i reduir-lo en categories.
La informació que es transmet entre un emissor i un receptor té la finalitat de comunicar-se entre ells. Per això, el llenguatge suposa un aspecte individual i un aspecte social.




dilluns, 19 d’octubre del 2009

Mapes conceptuals

Els mapes conceptuals són una estratègia d'aprenentatge ja que serveixen per relacionar els conceptes de manera ordenada. També de cada concepte podem afegir enllaços per explicar o ajudar. Es caracteritza per la seva simplificació.


Existeixen diversos programes que ens poden fer mapes conceptuals, però en Jorge Coderch (professor de TIC) ens va explicar el CmapTools que està destinat als estudiants i al món de l'educació.


Aquest dia varem aprendre a:

. Començar a crear i fer conceptes.
. Adjuntar una web en un concepte.
. Afegir informació en el concepte.
. Passar el document al Bloc, word o email.
. Crear la nostra carpeta.


És un sistema molt eficaç i amb més possibilitats que no si ho fas amb un Word i la veritat és que si tenim que fer esquemes i/o resums és molt pràctic utilitzar aquest programa, ja que guanyem amb temps i amb comoditat.


divendres, 16 d’octubre del 2009

Treball Col·laboratiu: documents de Google


El passat dijous 5 de novembre es varen fer les presentacions del treball en petit grup dels documents de google.



El meu grup ens va tocar buscar informació i explicar a les nostres companyes l'IGOOGLE, programa que serveix per personalitzar la pàgina del cercador de google.



Aquest sistema et permet tenir subscripcions,informació i notícies dels temes que habitualment consultes i que t'interessin a la teva pàgina d'entrada a internet i es renoven/actualitzen diàriament. i d'aquesta manera estalvies temps.



igoogle

dilluns, 5 d’octubre del 2009

Treball col·laboratiu

Avui hem estat veient com fer un treball col·laboratiu amb el google docs (documents de google). Aquest programa serveix per compartir treballs amb gent del teu grup i d'aquesta manera cadascú des de un ordinador a casa seva o on sigui pot treballar conjuntament, sense la necessitat de reunir-se ni anar enviant per email la informació, ja que aquest programa a mesura que vas treballant es va actualitzant.

En Jorge Coderch ens va proposar fer un treball col·laboratiu però primer abans de fer la presentació amb Powepoint, varem haver de fer amb un full del google docs compartit amb els components del grup un esbós del que seria l'índex del treball, així doncs ,varem posar en comú els punts que volíem tractar i aquí està el resultat.

I Tot seguit ja ens varem disposar a fer una presentació:




Aquest sistema és molt eficaç i guanyes molt de temps, jo fins ara no tenia coneixements d'aquest programa ni de tot el que es podia aconseguir, també dir que si ho hagués sabut abans l'hagués utilitzat.


dijous, 1 d’octubre del 2009