dimarts, 20 d’octubre del 2009

Llengua i Llenguatge

La tutora ens va fer llegir un petit text d'un llibre anomenat "Lingüística" de Jesús Tusón (1984) i que diguéssim que entenem nosaltres segons la lectura que es llengua i que es llenguatge.

I les meves definicions varen ser aquestes:

Què es llengua?
Sistema de senyals i combinacions que fan que els humans ens puguem comunicar i expressar. Amb els anys aquest sistema s'ha anat enriquint i ensenyant generació en generació. Les llengües naturals, a diferència de les artificials o llenguatges formals, presenten sovint ambigüitats, ja que reflecteixen la manera de veure el mon d'un grup de parlants. No és universal cada comunitat té el seu codi.

Què es llenguatge?
És el que ens diferència dels altres essers, nosaltres tenim una facultat universal humana que només poséssim els humans. Gràcies al llenguatge podem fer referència a aspectes abstractes com l'amor, l'angoixa, nostàlgia,coses passades o futures. El llenguatge permet a el món ordenar, classificar, agrupar i reduir-lo en categories.
La informació que es transmet entre un emissor i un receptor té la finalitat de comunicar-se entre ells. Per això, el llenguatge suposa un aspecte individual i un aspecte social.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada