dilluns, 16 de novembre del 2009

La escuela mata la creatividad

Ara ja fa uns quants divendres la Rosa Soler abans d'acabar la classe ens va passar un vídeo d'un acte que es celebra un cop a l'any a Monterey, California. Es tracta d'una conferència que organitza la TED ( Tecnologia, entreteniment i disseny) que és una organització sense ànim de lucre dedicada a difondre la potència de les idees per canviar el mon, idees que valen la pena conèixer. Tot això es transmet a través de conferències anuals que hi assisteixen un gran nombre de persones raò per la qual han tingut que desplaçar-se a Long Beach.

Com a convidat a la conferència de l'any 2006 va assistir el Sr. Ken Robinson, líder en el desenvolupament de la creativitat,innovació i recursos humans. Va fer una presentació que va aconseguir, si més no a mi (que l'he mirat dos anys més tard) ,transmetre les seves intencions i els seus pensaments sobre l'educació i evolució. He volgut fer un resum del que el Sr. Robinson ens parla i l'englobo en tres temes referents a l'educació:

1. L'evidència de la creativitat humana
2. Del futur, no sabem què passarà.
3. La capacitat que tenen els nens per innovar

I també parla al final de tres coses que sabem de la intel·ligència:

1. La intel·ligència es diversa (visual, auditiva....)
2. La intel·ligència es dinàmica, en el cervell no hi ha compartiments.
3. I que cada persona té un talent diferent.

També vull dir destacar que la posada en escena del convidat, és impecable, primer per començar introdueix el tema de la xerrada i en què es base la seva presentació,la seva mirada no deixa ni una part del públic sense mirar i es nota com hi havia feedback entre l'emissor i el receptor, el sentit de l'humor que anava posant mentrestant explicava, els espais de temps (silencis), exemplificava molt amb històries reals i d'humor, preguntes retòriques, exageracions, entre moltíssimes més.

Resumin considero que fa ús de molts bons mètodes per captar l'atenció del públic (que de fet és aquesta la finalitat) i per això es pot dir que és un molt bon orador i que tot el que s'ha dit m'ha servit i em serveix per millorar i valorar l'aprenentatge rebut fins a l'actualitat i valorar l'actual a la universitat, que considero que és el millor des de que estic escolaritzada.


Adjunto el vídeo
per jo mirar-lo altre cop de tant en tant i perquè sinó l'heu vist el pogueu mirar i disfrutar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada